عسل طبیعی چگونه است ؟؟


واقعیت این است که عسل از نظر غذایی یک قند زیباست ولی حاوی گرده گیاهی به ویژه گیاهانی که خاصیت داروی

ی دارند نیز می باشند . برای یک تولید کیلو عسل باید 25 هزار زنبور عسل در طول فصل تابستان فعالیت نمایند . عسل انوع مختلف دارد ، عسل صخره ای ، عسل جنگلی ، مرتعی ، گیاه دارویی ، عسل گل گون ، گل اقاقیا ، جنگل سوزنی برگ ،بهاره و تابستانی و پاییزی و غیره می باشند . بعضی عسل ها آب دار و بعضی ها کم آب و کریستالیزه یا شکری شده و در حرارات 45 درجه سانتی گراد کریستال های قند کاملا مذاب می شوند .

عسل را به طریق سرد و گرم از موم جدا می سازند . عسل به دست آمده به روش سرد از نظر کیفیت و نیروی غذایی بالاتر است . به وسیله حرارت مقداری از رایحه ، ویتامین ها و آنزیم های عسل به هدر می رود . در بعضی افراد با خوردن عسل ، معده درد ، ترشی و سوزش معده ایجاد می شود . این افراد باید نسبت به عسل خورده شده تردید نمایند .

عسل های قلابی بیش از عسل های طبیعی و سالم در دسترس عموم است . عسل ها باید در طی زمان آماده و کامل گردد و به اصطلاح عسل نرسیده باید رسیده شود. به عبارت دیگر عسل نباید کاملا آبدار باشد . عسل آماده نشده سریعا تخمیر و فاسد و ترش مزه می گردد .

این نوع عسل ها را با کمی عسل مرغوب مخلوط کرده و به بازار مصرف ارائه می دهند . عسل آبدار سودآور تر از عسل جا افتاده است و عسل خالص و طبیعی حاوی اسید فرمیک بوده که عامل ماندگاری و خاصیت ضد باکتریایی است .

امروزه به جای شهد گل ها زنبور عسل آب ، آب هویج ، آرد غلات ، ارزن نخود ، نخود فرنگی ، آب چغندر قند و نشاسته میدهند . این نوع عسل های قلابی عامل بیماری است و قافد ارزش دارویی عسل است .