تنظیم حرارت کلونی

این رفتار عبارت است ازدرجا بال زدن کارگران که به آن رفتار تهویه (fanning)  می گویند . آوردن آب به داخل کندو وجریان دادن به هوای ورودی از دریچه ی سوراخ پرواز نیز از دیگر رفتارهای تنظیم حرارت است .

بیشتر شهد در درجه حرارت 25 - 36 درجه ی سانتی گراد وارد کندو می شود . اگر درجه حرارت از 36 تا 38 درجه ی سانتی گراد بیشتر باشد ، رفتار تهویه و سرد کردن کلونی شروع می شود . رطوبت کندو معمولاً بین 40 تا 50 درصد متغیرمی باشد .نوزادان در حرارت 33 - 35 درجه پرورش می یابند .  موم درحرارت 33 - 36 درجه ترشح می شود . حرارت داخل خوشه 29 درجه است و جفت گیری معمولاً در حرارت بین 16 - 24 درجه صورت می گیرد . زنبورها در 14 درجه شروع به خوشه بستن می کنند و در 10 درجه ، دیگر پرواز نمی کنند و نیز در 5 درجه میل به تحرک را از دست می دهند .

اگر زنبور دردمای صفردرجه ازخوشه جدا شود، می میرد و در2- درجه یخ می زند. زنبور در دمای 3 تا 4 درجه که دمای یخچال است ، 2 تا3 روز به طور غیر فعال زنده می ماند .