عسل اسدی

asadi honey

۵ مطلب در مرداد ۱۳۹۲ ثبت شده است

غرور ملکه ، ذوق زدگی ملکه و یا نقص ژنتیکی ؟

کلنی A یک ملکه یکساله دارد . کلنی B ملکه ای همسن ملکه A دارد . کلنی B بچه کلنی A است و دو ملکه خواهر هستند . ملکه مادر با پیش بچه ای فرار کرده .

بهار است و اولین بهار زندگی ملکه ها . اردیبهشت ماه . طی بازدیدی مشاهده می شود ملکه A در برخی سلول ها بیش از یک تخم گذاشته است . حتی دیده می شود که تخم های ملکه به صورت پراکنده و نامنظم در دیواره های بالایی حجره ها و روی حجره ها ریخته شده است . ملکه را پیدا می کنم . ملکه پس از هر تخم گذاری در حجره یکی دو تا تخم آویزان شکمش است که طی را رفتن شکمش در تماس با حجره ها به آنها می چسبند و تخمها روی سطح شان پراکنده می شوند . این در صورتی است که ملکه B این مشکل را ندارد. با توجه به یکسان بودن شرایط محیطی کلنی B آرامتر ، فعال تر و پر جمعیت تر هم هست . برخی می گویند ملکه A ذوق زده شده و احتمالا جریان زیاد شهد و گرده ملکه را بوجود آورده و ملکه شتاب زده می خواهد فرزندانش را بین حجره ها بپراکند و با گذشت زمان این رفتار ملکه بهبود خواهد یافت . برخی دیگر می گویند ملکه مغرور شده و راه درمان غرور ملکه تعدیل جمعیت کلنی است . به عبارتی جمعیت کلنی به قدری نیست که بتواند نیازهای مکانی ملکه را تامین کند . باید با تعدیل جمعیتی و مکانی غرور کاذب ملکه بر طرف کرد . حدود یکماه پس از مشاهده ذوق زدگی ملکه ، شاخون هایی در کلنی 4 قابی کلنی A دیده می شود . شاخون ها را از بین می برم . 20 روز بعد پس از بازدید مجدد از کلنی A ناهنجاری غرور ملکه را باز می بینم و اینبار نوبت سوم هست که شاخون های سربسته را می بینم . به نظر می رسد کلنی بخواهد اقدام به پرورش ملکه ای اضطراری کرده اما عجیب است . اینبار کلنی را به حال خود رها خواهم کرد تا خود برای خود تصمیم درست را بگیرذد . اوسط تیر است و هنوز کلنی بچه ای نداده . هنوز نا آرام و کم جمعیت و دچار همخونی است . ملکه سابق هنوز حکمران کلنی است . با همان ناهنجاری و هیچ نشانی از سایر زنبوران باکره متولد شده نیست . شاخون ها از کناره سوراخ شده اند . بله . ملکه های جوان در حجره شان کشته شده اند .

 شاید جامعه A اینکار را کردند تا شایستگی ملکه شان را بسنجند .

ذوق زدگی ملکه ، غرور ملکه نه با تعدیل جمعیت و نه با گذشت زمان از بین نرفت . ملکه دچار نقص ژنتیکی است که تنها راه درمانش تعویض ملکه است . همیشه بهترین راه درمان در مشاهده نقص های این چنینی و ناهنجاری هایی که در عمل تخم گذاری صورت می پذیرد تعویض ملکه و پایان دادن به دوران اقتدار یک شاه کاذب است .

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
ذبیح اله اسدی

شبه عقرب های کنه خوار

اخیرا در کشور ترکیه در استان Bursa  (شمال غرب ) در منتها الیه جنوبی دریای مرمره گزارشی مبنی بر مشاهده شبه عقزب Ellingsenius fulleri در کلنی های زنبوران عسل شده است .

شبه عقرب ها (Pseudoscorpions) موجوداتی هستند شبیه به عقرب ها اما با اندازه بسیار کوچک تر بین 2 تا 8 میلی متر . دارای شکم 8 بندی و به رنگ زرد یا تیره اند . معمولا دارای 2 یا 4 و یا هیچ چشمی اند . این موجودات ریز و اکثرا مفید در بین  خاک ، برگهای کوچک درختاب پوسیده و زیر پوست پوسیده درختان زندگی می کنند و از حشره بالغ ، شفیره و لارو حشرات کوچک و کنه ها تغذیه می کنند . به نوعی بیو کنترلرهای مفیدی برای کنه ها و حشرات کوچک اندام اند .

شبه عقرب Ellingsenius fuller جنسی غیر معمول است که محل زندگی آنها احتمالا به آشیانه های زنبوران عسل محدود می شود . محیط گرم و مرطوب کلنی های زنبور عسل محلی مناسب برای گذراندن زندگی آنها می باشد .

هر چند که 8 گونه این شبه عقرب از شرق ، جنوب و شمال افریقا و هند گزارش شده اند اما پیش بینی می شود که خط سیر جغرافیایی این جنس از شمال افریقا به قبرس ، ایرن و عمان ادامه داشته باشد .

در حال حاضر هیچ گزارشی در ایران مبنی بر مشاهده این شبه عقرب ارزشمند در کلنی های زنبور عسل نشده است .

به عقیده عده ای این شبه عقرب با ارزش مورد بی توجهی و بی مهری قرار گرفته و عاملی مهم در مدیریت کنترل بیولوژیکی کنه واروآ مورد فراموشی قرار گرفته است .

این شبه عقرب از کنه بالغ واروا و سایر آفات ریز کلنی ها تغذیه می کند . به هر حال برخی با دیده شک به نقش بی نظیر این موجودات در کنترل بیولوژیکی می نگرند (به علت محدودیت هایی) اما با این حال این موجودات شاید تنها موجوداتی باشند که بتوان بواسطه آنها زنبورانمان را از هجوم آفت کنه های واروآ نجات دهیم .

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
ذبیح اله اسدی

مقابله با سبز قبا و زنبوران زرد

مقابله با سبز قبا و زنبوران زرد


سلام به همه دوستان عزیز
دوستان عزیز وقتی از عدم اطلاع بعضی از باغدارهای محترم در مورده گرده افشانی توسط زنبور عسل رنج میبریم و اینکه بعضی از دامداران بزرگ که به صورت سنتی اقدام به فعالیت میکنند و به قولی پدر طبیعت را درآورده اند وبه فکر فردا وفرداها نیستند ومنابع گیاهی زنبور عسل را با حضور بیموقع نابود میکنند چرا بعضی از زنبوردارهای عزیز در مواجهه با این رویداد طبیعی خیلی ابتدائی تر از بقیه اقدام به کشتن با سم  میکنند و در از بین بردن حلقه های زنجیره غذایی سهیم میشوند و به این معضل نابودی طبیعت بیشتر دامن میزنند.مطمئنا هر اقدام منفی در طبیعت اول گریبان خودمان وبعد نسل بعدی را خواهد گرفت.چرا به خودمان اجازه میدهیم با کشتن این پرنده که تلاش چند میلیارد ساله تک تک اجزای کره زمین تحت اراده خداوند جهت به وجود آمدن اینگونه را نادیده گرفته و ترسی از قهر طبیعت هم نداشته باشیم.همین اروپایی ها که بالای 100 کیلو از هر کندو برداشت میکنند و باغدارها بابت حضور کندوها به زنبوردارها پول میدهند آیا همین رفتار های تهاجمی را انجام میدهند؟میدانید در همین اروپا 1000 کلوپ پرنده نگری(Bird Watching)وجود دارد که از دیدن پرندگان لذت میبرند و هزینه میکنند در حالی که ما فقط 1 کلوپ پرنده نگری داریم.پرندگان در کریدور پروازیشون وقتی به ایران میرسند رفتارهای وحشت آمیز از خود نشان میدهند ولی در جاهای دیگر بعضی از گونه ها به راحتی در میان آدمها در حال گشت زنی هستند.متاسفانه در اینجا مردم به جای نام حیوانات وحشی طعم گوشتشان را میشناسند.

ادامه مطلب...
۳ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
ذبیح اله اسدی

وضعیت زنبورداری استان مازندران

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران ، تعداد 4168 نفر زنبوردار در استان مازندران مشغول به فعالیت می باشند . مهندس حسین نگهدار سرپرست معاونت تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران طی گفتگوئی با اشاره به مطلب فوق افزود : براساس آخرین آمارگیری در مهرماه سال گذشته از مجموع زنبورداران استان مازندران تعداد 338 نفر دارای تحصیلات لیسانس ، 35 نفر فوق لیسانس و بالاتر ، 920 نفر دیپلم و 217 نفر فوق دیپلم ، 670 نفر متوسطه ، 688 نفر پایان دوره ابتدائی ، 580 نفر سواد خواندن و نوشتن و 430 نفر هم بیسواد می باشند . ایشان با بیان اینکه 246 نفر کارگر در زنبورستانهای استان مشغول بکار می باشند گفت : از مجموع کندوهای زنبور عسل در استان تعداد 1227 کندو بومی و 323177 کندو مدرن می باشد . وی میزان تولید عسل استان مازندران را 1876 تن اعلام داشت و افزود : از این مقدار 1872 تن مربوط به کندوهای مدرن و 4 تن مربوط به کندوهای بومی می باشد .


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
ذبیح اله اسدی

قیمت عسل

                                  قیمت عسل

افزایش تا 60 درصدی قیمت عسل

سرمایه: براساس آمارهای رسمی، ایران از نظر تولید عسل رتبه یازدهم جهانی را در سال گذشته داشته و سهم عسل آن نسبت به کل جهان 2/2 درصد بود. صادرات عسل ایران نیز سال قبل حدود شش میلیارد تومان بوده است. همچنین تولید عسل در کشور طی سال 1386 بیش از 36 هزار تن برآورد شد که با در نظر گرفتن متوسط قیمت شش هزار تومان برای هر کیلو عسل، گردش مالی سالانه بازار عسل در ایران طی سال گذشته به رقمی حدود 196 میلیارد تومان رسید. گزارش خبرنگار ما به نقل از کارشناسان بازار عسل حاکی است سرمای شدید زمستان پارسال و به دنبال آن خشکسالی نیمه نخست امسال سبب شد تولید عسل در سال جاری با کاهش 60 درصدی مواجه شود.

 از سوی دیگر عواملی همچون افزایش هزینه های جانبی تولید و نرخ دستمزد کارگران، افزایش نرخ باربری و... از جمله مواردی است که باعث افزایش 50 تا60 درصدی قیمت انواع عسل در سال جاری شده است.
نکته قابل تاملی که در این میان وجود دارد اینکه به دلیل ثبات تقاضا در بازار عسل، حجم گردش مالی این بازار در سال جاری تفاوت چندانی با سال قبل نداشته است چرا که کاهش 60 درصدی تولید با افزایش عرضه عسل های تقلبی و نامرغوب و رشد تا
60
درصدی قیمت ها در این بازار جبران شده است.

عسل های دست ساز در 90 درصد کارخانه های تولیدی

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران در این رابطه گفت: «به دلیل خشکسالی، تولید عسل امسال 60 درصد به نسبت سال گذشته کاهش یافته است
عفت رئیسی سرحدی اظهار داشت: «سال جاری به دلیل خشکسالی، میزان برداشت عسل به یک سوم سال قبل کاهش یافت
وی افزود: «در حال حاضر حدود سه میلیون و 600 هزار کندو در کشور موجود است و از هر کندو تنها پنج کیلو عسل برداشت شده در حالی که سال گذشته از هر کندو حدود 12 تا 13 کیلوگرم عسل به دست می آمد
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران، تولید خارج از سیستم زنبورداری را یکی از بزرگ ترین مشکلات زنبورداران ذکر کرد و افزود: «متاسفانه 90 درصد کارخانه های تولید عسل از عسل های دست ساز استفاده می کنند. این عسل ها داخل دیگ و معمولاً به روش های غیربهداشتی و از شیره سیب زمینی و ذرت و گلوکز تولید می شوند
وی در ادامه گفت: «تولید عسل های تقلبی باعث شده عسل های مرغوب روی دست تولیدکنندگان باقی بماند
رئیسی افزود: «عسل های تقلبی
70
درصد بازار را در اختیار گرفته است و متاسفانه به دلیل پایین بودن قیمت اینگونه عسل ها، مجبور هستیم زیرقیمت تمام شده عسل های خود را بفروشیم تا بازار را از دست ندهیم

خشکسالی، عامل کاهش تولید و افزایش قیمت عسل

محمدحسین فتح اللهی یکی از کارشناسان بازار عسل در خصوص وضعیت این بازار اذعان داشت: «خشکسالی امسال عامل تاثیرگذاری در کاهش تولید عسل بوده است. با ایجاد چنین وضعیتی شاهد کمبود عسل و به دلیل ثابت بودن میزان تقاضا شاهد افزایش قیمت ها هستیم به همین خاطر در بازار عسل طبیعی با افزایش نزدیک به دو برابری قیمت مواجه شده ایم.» وی افزود: «کارخانه های تولید کننده عسل در این میان می توانند با عرضه بیشتر محصولات خود به بازار تاحدی این کمبود را جبران کرده و تاثیرات مثبتی روی بازار نابسامان عسل بگذارند.»وی در ادامه به کاهش صادرات عسل در سال جاری اشاره کرد و گفت: «زنبورداران برای جبران خسارات ناشی از خشکسالی مجبور به تغذیه کمکی شده اند که همین مساله سبب شده کیفیت عسل کاهش یابد، برهمین اساس این محصول امسال قابلیت صادرات را از دست داده است
یکی از اعضای شرکت تعاونی زنبورداران خوانسار نیز در این رابطه اظهار داشت: «متاسفانه هیچ نهاد و ارگانی برای کنترل قیمت و کیفیت عسل وجود ندارد و به همین خاطر هر سال وضعیت بدتری را در این بازار نسبت به سال های گذشته شاهد هستیم
وی در مورد میزان واردات عسل نیز خاطرنشان کرد: «واردات عسل به دلیل حمایت از تولیدکنندگان داخلی ممنوع است و این محصول فقط به صورت ترکیبی (با مغز گردو یا مغز بادام) از کشور ترکیه به میزان ناچیزی وارد کشور می شود

انگبین های تقلبی در بازار

رسول موسویان یکی از زنبورداران شهرستان دماوند در خصوص تقلب های انجام شده در بازار عسل گفت: «در شرایطی که عسل آویشن و گون بهترین نوع عسل تولیدی شهرستان دماوند است افراد سودجو به خاطر عدم شناخت و ناآگاهی مردم اقدام به توزیع برخی انواع عسل در بازار با قیمت های پایین کرده اند که به لحاظ ظاهری هیچ تفاوتی با عسل مرغوب ندارد اما در طعم و مزه تفاوت چشمگیری با عسل مرغوب داشته و عمدتاً از ترکیب چند نوع عسل نامرغوب تولید شده است
یکی از فروشندگان عسل در تهران نیز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: «استقبال بالایی که از عسل می شود، موجب شده عده ای به فکر تولید و فروش عسل های تقلبی در بازار باشند
محسن عدالتجو افزود: «تقلب در این بازار زیاد است. عده ای سودجو از محلول آب و شکر یا شیره انگور و توت، عسل تهیه کرده و به جای عسل طبیعی می فروشند که خاصیتی ندارد و حتی موجب بالا رفتن قند خون می شود
وی تاکید کرد: «نوعی عسل تقلبی با قیمتی حدود کیلویی 1500 تا 3000 تومان در بازار خرید و فروش می شود که از شیره سیب زمینی تهیه شده است و معمولاً
48
ساعت پس از خرید در ظرف رسوب می کند.» عدالتجو در خصوص افزایش عرضه عسل های تقلبی افزود: «بازار از عسل تقلبی اشباع شده است. این اقلام تقلبی به گونه ای ساخته می شوند که بعضاً کارشناسان قدیمی این بازار هم قادر به تشخیص نوع مرغوب و طبیعی با محصول تقلبی نبوده و تنها در آزمایشگاه های مربوطه می توان تفاوت بین عسل طبیعی و عسل تقلبی را فهمید

قیمت گذاری در بازار عسل

حسین مرحمت خوانساری یکی از فعالان و فروشندگان عسل در خصوص نحوه قیمت گذاری این محصول به خبرنگار ما گفت: «بسته به منطقه و پوشش گیاهی آن و نیز میزان تنوع گونه های شهدزا، قیمت گذاری صورت می گیرد
وی ادامه داد: «قیمت عسل در بازار متناسب با هزینه ها، شرایط اقتصادی، کیفیت عسل و عواملی مانند نوع بسته بندی، میزان عرضه و تقاضا و واردات و صادرات نیز تعیین می شودوی در مورد نحوه تشخیص عسل مرغوب از انواع نامرغوب نیز اظهار کرد: «عسل مرغوب از گل های وحشی کوهستان ها تهیه می شود و دارای مزه و طعم خاص گلی است که زنبور از آن تغذیه کرده است اما عسل غیرطبیعی و ناخالص بیشتر فاقد طعم است و مزه شکر می دهد
وی تاکید کرد: «عسلی که شکرک می زند حتماً خالص است
وی یادآور شد: «برخی تولیدکنندگان عسل را به صورت بسته بندی و مستقیم به فروشگاه ها عرضه کرده و هزینه های حمل ونقل را به قیمت عسل اضافه می کنندخوانساری به بسته بندی عسل اشاره و بیان کرد: «بهترین ظروف بسته بندی ظرف های شیشه ای 250 و 500 گرمی تا یک کیلوگرمی در اشکال مختلف است چون هم برای ماندگاری عسل و هم برای جلب توجه مشتریان مناسب است.» وی افزود: «چون ظروف شیشه ای در کشور خودمان تولید می شود، استفاده از آن هم برای تولیدکننده و هم مصرف کننده مقرون به صرفه است

افزایش تا 60 درصدی قیمت عسل

سرمایه: براساس آمارهای رسمی، ایران از نظر تولید عسل رتبه یازدهم جهانی را در سال گذشته داشته و سهم عسل آن نسبت به کل جهان 2/2 درصد بود. صادرات عسل ایران نیز سال قبل حدود شش میلیارد تومان بوده است. همچنین تولید عسل در کشور طی سال 1386 بیش از 36 هزار تن برآورد شد که با در نظر گرفتن متوسط قیمت شش هزار تومان برای هر کیلو عسل، گردش مالی سالانه بازار عسل در ایران طی سال گذشته به رقمی حدود 196 میلیارد تومان رسید. گزارش خبرنگار ما به نقل از کارشناسان بازار عسل حاکی است سرمای شدید زمستان پارسال و به دنبال آن خشکسالی نیمه نخست امسال سبب شد تولید عسل در سال جاری با کاهش 60 درصدی مواجه شود.

 از سوی دیگر عواملی همچون افزایش هزینه های جانبی تولید و نرخ دستمزد کارگران، افزایش نرخ باربری و... از جمله مواردی است که باعث افزایش 50 تا60 درصدی قیمت انواع عسل در سال جاری شده است.
نکته قابل تاملی که در این میان وجود دارد اینکه به دلیل ثبات تقاضا در بازار عسل، حجم گردش مالی این بازار در سال جاری تفاوت چندانی با سال قبل نداشته است چرا که کاهش 60 درصدی تولید با افزایش عرضه عسل های تقلبی و نامرغوب و رشد تا
60
درصدی قیمت ها در این بازار جبران شده است.

عسل های دست ساز در 90 درصد کارخانه های تولیدی

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران در این رابطه گفت: «به دلیل خشکسالی، تولید عسل امسال 60 درصد به نسبت سال گذشته کاهش یافته است
عفت رئیسی سرحدی اظهار داشت: «سال جاری به دلیل خشکسالی، میزان برداشت عسل به یک سوم سال قبل کاهش یافت
وی افزود: «در حال حاضر حدود سه میلیون و 600 هزار کندو در کشور موجود است و از هر کندو تنها پنج کیلو عسل برداشت شده در حالی که سال گذشته از هر کندو حدود 12 تا 13 کیلوگرم عسل به دست می آمد
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران، تولید خارج از سیستم زنبورداری را یکی از بزرگ ترین مشکلات زنبورداران ذکر کرد و افزود: «متاسفانه 90 درصد کارخانه های تولید عسل از عسل های دست ساز استفاده می کنند. این عسل ها داخل دیگ و معمولاً به روش های غیربهداشتی و از شیره سیب زمینی و ذرت و گلوکز تولید می شوند
وی در ادامه گفت: «تولید عسل های تقلبی باعث شده عسل های مرغوب روی دست تولیدکنندگان باقی بماند
رئیسی افزود: «عسل های تقلبی
70
درصد بازار را در اختیار گرفته است و متاسفانه به دلیل پایین بودن قیمت اینگونه عسل ها، مجبور هستیم زیرقیمت تمام شده عسل های خود را بفروشیم تا بازار را از دست ندهیم

خشکسالی، عامل کاهش تولید و افزایش قیمت عسل

محمدحسین فتح اللهی یکی از کارشناسان بازار عسل در خصوص وضعیت این بازار اذعان داشت: «خشکسالی امسال عامل تاثیرگذاری در کاهش تولید عسل بوده است. با ایجاد چنین وضعیتی شاهد کمبود عسل و به دلیل ثابت بودن میزان تقاضا شاهد افزایش قیمت ها هستیم به همین خاطر در بازار عسل طبیعی با افزایش نزدیک به دو برابری قیمت مواجه شده ایم.» وی افزود: «کارخانه های تولید کننده عسل در این میان می توانند با عرضه بیشتر محصولات خود به بازار تاحدی این کمبود را جبران کرده و تاثیرات مثبتی روی بازار نابسامان عسل بگذارند.»وی در ادامه به کاهش صادرات عسل در سال جاری اشاره کرد و گفت: «زنبورداران برای جبران خسارات ناشی از خشکسالی مجبور به تغذیه کمکی شده اند که همین مساله سبب شده کیفیت عسل کاهش یابد، برهمین اساس این محصول امسال قابلیت صادرات را از دست داده است
یکی از اعضای شرکت تعاونی زنبورداران خوانسار نیز در این رابطه اظهار داشت: «متاسفانه هیچ نهاد و ارگانی برای کنترل قیمت و کیفیت عسل وجود ندارد و به همین خاطر هر سال وضعیت بدتری را در این بازار نسبت به سال های گذشته شاهد هستیم
وی در مورد میزان واردات عسل نیز خاطرنشان کرد: «واردات عسل به دلیل حمایت از تولیدکنندگان داخلی ممنوع است و این محصول فقط به صورت ترکیبی (با مغز گردو یا مغز بادام) از کشور ترکیه به میزان ناچیزی وارد کشور می شود

انگبین های تقلبی در بازار

رسول موسویان یکی از زنبورداران شهرستان دماوند در خصوص تقلب های انجام شده در بازار عسل گفت: «در شرایطی که عسل آویشن و گون بهترین نوع عسل تولیدی شهرستان دماوند است افراد سودجو به خاطر عدم شناخت و ناآگاهی مردم اقدام به توزیع برخی انواع عسل در بازار با قیمت های پایین کرده اند که به لحاظ ظاهری هیچ تفاوتی با عسل مرغوب ندارد اما در طعم و مزه تفاوت چشمگیری با عسل مرغوب داشته و عمدتاً از ترکیب چند نوع عسل نامرغوب تولید شده است
یکی از فروشندگان عسل در تهران نیز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: «استقبال بالایی که از عسل می شود، موجب شده عده ای به فکر تولید و فروش عسل های تقلبی در بازار باشند
محسن عدالتجو افزود: «تقلب در این بازار زیاد است. عده ای سودجو از محلول آب و شکر یا شیره انگور و توت، عسل تهیه کرده و به جای عسل طبیعی می فروشند که خاصیتی ندارد و حتی موجب بالا رفتن قند خون می شود
وی تاکید کرد: «نوعی عسل تقلبی با قیمتی حدود کیلویی 1500 تا 3000 تومان در بازار خرید و فروش می شود که از شیره سیب زمینی تهیه شده است و معمولاً
48
ساعت پس از خرید در ظرف رسوب می کند.» عدالتجو در خصوص افزایش عرضه عسل های تقلبی افزود: «بازار از عسل تقلبی اشباع شده است. این اقلام تقلبی به گونه ای ساخته می شوند که بعضاً کارشناسان قدیمی این بازار هم قادر به تشخیص نوع مرغوب و طبیعی با محصول تقلبی نبوده و تنها در آزمایشگاه های مربوطه می توان تفاوت بین عسل طبیعی و عسل تقلبی را فهمید

قیمت گذاری در بازار عسل

حسین مرحمت خوانساری یکی از فعالان و فروشندگان عسل در خصوص نحوه قیمت گذاری این محصول به خبرنگار ما گفت: «بسته به منطقه و پوشش گیاهی آن و نیز میزان تنوع گونه های شهدزا، قیمت گذاری صورت می گیرد
وی ادامه داد: «قیمت عسل در بازار متناسب با هزینه ها، شرایط اقتصادی، کیفیت عسل و عواملی مانند نوع بسته بندی، میزان عرضه و تقاضا و واردات و صادرات نیز تعیین می شودوی در مورد نحوه تشخیص عسل مرغوب از انواع نامرغوب نیز اظهار کرد: «عسل مرغوب از گل های وحشی کوهستان ها تهیه می شود و دارای مزه و طعم خاص گلی است که زنبور از آن تغذیه کرده است اما عسل غیرطبیعی و ناخالص بیشتر فاقد طعم است و مزه شکر می دهد
وی تاکید کرد: «عسلی که شکرک می زند حتماً خالص است
وی یادآور شد: «برخی تولیدکنندگان عسل را به صورت بسته بندی و مستقیم به فروشگاه ها عرضه کرده و هزینه های حمل ونقل را به قیمت عسل اضافه می کنندخوانساری به بسته بندی عسل اشاره و بیان کرد: «بهترین ظروف بسته بندی ظرف های شیشه ای 250 و 500 گرمی تا یک کیلوگرمی در اشکال مختلف است چون هم برای ماندگاری عسل و هم برای جلب توجه مشتریان مناسب است.» وی افزود: «چون ظروف شیشه ای در کشور خودمان تولید می شود، استفاده از آن هم برای تولیدکننده و هم مصرف کننده مقرون به صرفه است

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ذبیح اله اسدی