قیمت عسل

افزایش تا 60 درصدی قیمت عسل

سرمایه: براساس آمارهای رسمی، ایران از نظر تولید عسل رتبه یازدهم جهانی را در سال گذشته داشته و سهم عسل آن نسبت به کل جهان 2/2 درصد بود. صادرات عسل ایران نیز سال قبل حدود شش میلیارد تومان بوده است. همچنین تولید عسل در کشور طی سال 1386 بیش از 36 هزار تن برآورد شد که با در نظر گرفتن متوسط قیمت شش هزار تومان برای هر کیلو عسل، گردش مالی سالانه بازار عسل در ایران طی سال گذشته به رقمی حدود 196 میلیارد تومان رسید. گزارش خبرنگار ما به نقل از کارشناسان بازار عسل حاکی است سرمای شدید زمستان پارسال و به دنبال آن خشکسالی نیمه نخست امسال سبب شد تولید عسل در سال جاری با کاهش 60 درصدی مواجه شود.

 از سوی دیگر عواملی همچون افزایش هزینه های جانبی تولید و نرخ دستمزد کارگران، افزایش نرخ باربری و... از جمله مواردی است که باعث افزایش 50 تا60 درصدی قیمت انواع عسل در سال جاری شده است.
نکته قابل تاملی که در این میان وجود دارد اینکه به دلیل ثبات تقاضا در بازار عسل، حجم گردش مالی این بازار در سال جاری تفاوت چندانی با سال قبل نداشته است چرا که کاهش 60 درصدی تولید با افزایش عرضه عسل های تقلبی و نامرغوب و رشد تا
60
درصدی قیمت ها در این بازار جبران شده است.

عسل های دست ساز در 90 درصد کارخانه های تولیدی

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران در این رابطه گفت: «به دلیل خشکسالی، تولید عسل امسال 60 درصد به نسبت سال گذشته کاهش یافته است
عفت رئیسی سرحدی اظهار داشت: «سال جاری به دلیل خشکسالی، میزان برداشت عسل به یک سوم سال قبل کاهش یافت
وی افزود: «در حال حاضر حدود سه میلیون و 600 هزار کندو در کشور موجود است و از هر کندو تنها پنج کیلو عسل برداشت شده در حالی که سال گذشته از هر کندو حدود 12 تا 13 کیلوگرم عسل به دست می آمد
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران، تولید خارج از سیستم زنبورداری را یکی از بزرگ ترین مشکلات زنبورداران ذکر کرد و افزود: «متاسفانه 90 درصد کارخانه های تولید عسل از عسل های دست ساز استفاده می کنند. این عسل ها داخل دیگ و معمولاً به روش های غیربهداشتی و از شیره سیب زمینی و ذرت و گلوکز تولید می شوند
وی در ادامه گفت: «تولید عسل های تقلبی باعث شده عسل های مرغوب روی دست تولیدکنندگان باقی بماند
رئیسی افزود: «عسل های تقلبی
70
درصد بازار را در اختیار گرفته است و متاسفانه به دلیل پایین بودن قیمت اینگونه عسل ها، مجبور هستیم زیرقیمت تمام شده عسل های خود را بفروشیم تا بازار را از دست ندهیم

خشکسالی، عامل کاهش تولید و افزایش قیمت عسل

محمدحسین فتح اللهی یکی از کارشناسان بازار عسل در خصوص وضعیت این بازار اذعان داشت: «خشکسالی امسال عامل تاثیرگذاری در کاهش تولید عسل بوده است. با ایجاد چنین وضعیتی شاهد کمبود عسل و به دلیل ثابت بودن میزان تقاضا شاهد افزایش قیمت ها هستیم به همین خاطر در بازار عسل طبیعی با افزایش نزدیک به دو برابری قیمت مواجه شده ایم.» وی افزود: «کارخانه های تولید کننده عسل در این میان می توانند با عرضه بیشتر محصولات خود به بازار تاحدی این کمبود را جبران کرده و تاثیرات مثبتی روی بازار نابسامان عسل بگذارند.»وی در ادامه به کاهش صادرات عسل در سال جاری اشاره کرد و گفت: «زنبورداران برای جبران خسارات ناشی از خشکسالی مجبور به تغذیه کمکی شده اند که همین مساله سبب شده کیفیت عسل کاهش یابد، برهمین اساس این محصول امسال قابلیت صادرات را از دست داده است
یکی از اعضای شرکت تعاونی زنبورداران خوانسار نیز در این رابطه اظهار داشت: «متاسفانه هیچ نهاد و ارگانی برای کنترل قیمت و کیفیت عسل وجود ندارد و به همین خاطر هر سال وضعیت بدتری را در این بازار نسبت به سال های گذشته شاهد هستیم
وی در مورد میزان واردات عسل نیز خاطرنشان کرد: «واردات عسل به دلیل حمایت از تولیدکنندگان داخلی ممنوع است و این محصول فقط به صورت ترکیبی (با مغز گردو یا مغز بادام) از کشور ترکیه به میزان ناچیزی وارد کشور می شود

انگبین های تقلبی در بازار

رسول موسویان یکی از زنبورداران شهرستان دماوند در خصوص تقلب های انجام شده در بازار عسل گفت: «در شرایطی که عسل آویشن و گون بهترین نوع عسل تولیدی شهرستان دماوند است افراد سودجو به خاطر عدم شناخت و ناآگاهی مردم اقدام به توزیع برخی انواع عسل در بازار با قیمت های پایین کرده اند که به لحاظ ظاهری هیچ تفاوتی با عسل مرغوب ندارد اما در طعم و مزه تفاوت چشمگیری با عسل مرغوب داشته و عمدتاً از ترکیب چند نوع عسل نامرغوب تولید شده است
یکی از فروشندگان عسل در تهران نیز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: «استقبال بالایی که از عسل می شود، موجب شده عده ای به فکر تولید و فروش عسل های تقلبی در بازار باشند
محسن عدالتجو افزود: «تقلب در این بازار زیاد است. عده ای سودجو از محلول آب و شکر یا شیره انگور و توت، عسل تهیه کرده و به جای عسل طبیعی می فروشند که خاصیتی ندارد و حتی موجب بالا رفتن قند خون می شود
وی تاکید کرد: «نوعی عسل تقلبی با قیمتی حدود کیلویی 1500 تا 3000 تومان در بازار خرید و فروش می شود که از شیره سیب زمینی تهیه شده است و معمولاً
48
ساعت پس از خرید در ظرف رسوب می کند.» عدالتجو در خصوص افزایش عرضه عسل های تقلبی افزود: «بازار از عسل تقلبی اشباع شده است. این اقلام تقلبی به گونه ای ساخته می شوند که بعضاً کارشناسان قدیمی این بازار هم قادر به تشخیص نوع مرغوب و طبیعی با محصول تقلبی نبوده و تنها در آزمایشگاه های مربوطه می توان تفاوت بین عسل طبیعی و عسل تقلبی را فهمید

قیمت گذاری در بازار عسل

حسین مرحمت خوانساری یکی از فعالان و فروشندگان عسل در خصوص نحوه قیمت گذاری این محصول به خبرنگار ما گفت: «بسته به منطقه و پوشش گیاهی آن و نیز میزان تنوع گونه های شهدزا، قیمت گذاری صورت می گیرد
وی ادامه داد: «قیمت عسل در بازار متناسب با هزینه ها، شرایط اقتصادی، کیفیت عسل و عواملی مانند نوع بسته بندی، میزان عرضه و تقاضا و واردات و صادرات نیز تعیین می شودوی در مورد نحوه تشخیص عسل مرغوب از انواع نامرغوب نیز اظهار کرد: «عسل مرغوب از گل های وحشی کوهستان ها تهیه می شود و دارای مزه و طعم خاص گلی است که زنبور از آن تغذیه کرده است اما عسل غیرطبیعی و ناخالص بیشتر فاقد طعم است و مزه شکر می دهد
وی تاکید کرد: «عسلی که شکرک می زند حتماً خالص است
وی یادآور شد: «برخی تولیدکنندگان عسل را به صورت بسته بندی و مستقیم به فروشگاه ها عرضه کرده و هزینه های حمل ونقل را به قیمت عسل اضافه می کنندخوانساری به بسته بندی عسل اشاره و بیان کرد: «بهترین ظروف بسته بندی ظرف های شیشه ای 250 و 500 گرمی تا یک کیلوگرمی در اشکال مختلف است چون هم برای ماندگاری عسل و هم برای جلب توجه مشتریان مناسب است.» وی افزود: «چون ظروف شیشه ای در کشور خودمان تولید می شود، استفاده از آن هم برای تولیدکننده و هم مصرف کننده مقرون به صرفه است

افزایش تا 60 درصدی قیمت عسل

سرمایه: براساس آمارهای رسمی، ایران از نظر تولید عسل رتبه یازدهم جهانی را در سال گذشته داشته و سهم عسل آن نسبت به کل جهان 2/2 درصد بود. صادرات عسل ایران نیز سال قبل حدود شش میلیارد تومان بوده است. همچنین تولید عسل در کشور طی سال 1386 بیش از 36 هزار تن برآورد شد که با در نظر گرفتن متوسط قیمت شش هزار تومان برای هر کیلو عسل، گردش مالی سالانه بازار عسل در ایران طی سال گذشته به رقمی حدود 196 میلیارد تومان رسید. گزارش خبرنگار ما به نقل از کارشناسان بازار عسل حاکی است سرمای شدید زمستان پارسال و به دنبال آن خشکسالی نیمه نخست امسال سبب شد تولید عسل در سال جاری با کاهش 60 درصدی مواجه شود.

 از سوی دیگر عواملی همچون افزایش هزینه های جانبی تولید و نرخ دستمزد کارگران، افزایش نرخ باربری و... از جمله مواردی است که باعث افزایش 50 تا60 درصدی قیمت انواع عسل در سال جاری شده است.
نکته قابل تاملی که در این میان وجود دارد اینکه به دلیل ثبات تقاضا در بازار عسل، حجم گردش مالی این بازار در سال جاری تفاوت چندانی با سال قبل نداشته است چرا که کاهش 60 درصدی تولید با افزایش عرضه عسل های تقلبی و نامرغوب و رشد تا
60
درصدی قیمت ها در این بازار جبران شده است.

عسل های دست ساز در 90 درصد کارخانه های تولیدی

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران در این رابطه گفت: «به دلیل خشکسالی، تولید عسل امسال 60 درصد به نسبت سال گذشته کاهش یافته است
عفت رئیسی سرحدی اظهار داشت: «سال جاری به دلیل خشکسالی، میزان برداشت عسل به یک سوم سال قبل کاهش یافت
وی افزود: «در حال حاضر حدود سه میلیون و 600 هزار کندو در کشور موجود است و از هر کندو تنها پنج کیلو عسل برداشت شده در حالی که سال گذشته از هر کندو حدود 12 تا 13 کیلوگرم عسل به دست می آمد
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران، تولید خارج از سیستم زنبورداری را یکی از بزرگ ترین مشکلات زنبورداران ذکر کرد و افزود: «متاسفانه 90 درصد کارخانه های تولید عسل از عسل های دست ساز استفاده می کنند. این عسل ها داخل دیگ و معمولاً به روش های غیربهداشتی و از شیره سیب زمینی و ذرت و گلوکز تولید می شوند
وی در ادامه گفت: «تولید عسل های تقلبی باعث شده عسل های مرغوب روی دست تولیدکنندگان باقی بماند
رئیسی افزود: «عسل های تقلبی
70
درصد بازار را در اختیار گرفته است و متاسفانه به دلیل پایین بودن قیمت اینگونه عسل ها، مجبور هستیم زیرقیمت تمام شده عسل های خود را بفروشیم تا بازار را از دست ندهیم

خشکسالی، عامل کاهش تولید و افزایش قیمت عسل

محمدحسین فتح اللهی یکی از کارشناسان بازار عسل در خصوص وضعیت این بازار اذعان داشت: «خشکسالی امسال عامل تاثیرگذاری در کاهش تولید عسل بوده است. با ایجاد چنین وضعیتی شاهد کمبود عسل و به دلیل ثابت بودن میزان تقاضا شاهد افزایش قیمت ها هستیم به همین خاطر در بازار عسل طبیعی با افزایش نزدیک به دو برابری قیمت مواجه شده ایم.» وی افزود: «کارخانه های تولید کننده عسل در این میان می توانند با عرضه بیشتر محصولات خود به بازار تاحدی این کمبود را جبران کرده و تاثیرات مثبتی روی بازار نابسامان عسل بگذارند.»وی در ادامه به کاهش صادرات عسل در سال جاری اشاره کرد و گفت: «زنبورداران برای جبران خسارات ناشی از خشکسالی مجبور به تغذیه کمکی شده اند که همین مساله سبب شده کیفیت عسل کاهش یابد، برهمین اساس این محصول امسال قابلیت صادرات را از دست داده است
یکی از اعضای شرکت تعاونی زنبورداران خوانسار نیز در این رابطه اظهار داشت: «متاسفانه هیچ نهاد و ارگانی برای کنترل قیمت و کیفیت عسل وجود ندارد و به همین خاطر هر سال وضعیت بدتری را در این بازار نسبت به سال های گذشته شاهد هستیم
وی در مورد میزان واردات عسل نیز خاطرنشان کرد: «واردات عسل به دلیل حمایت از تولیدکنندگان داخلی ممنوع است و این محصول فقط به صورت ترکیبی (با مغز گردو یا مغز بادام) از کشور ترکیه به میزان ناچیزی وارد کشور می شود

انگبین های تقلبی در بازار

رسول موسویان یکی از زنبورداران شهرستان دماوند در خصوص تقلب های انجام شده در بازار عسل گفت: «در شرایطی که عسل آویشن و گون بهترین نوع عسل تولیدی شهرستان دماوند است افراد سودجو به خاطر عدم شناخت و ناآگاهی مردم اقدام به توزیع برخی انواع عسل در بازار با قیمت های پایین کرده اند که به لحاظ ظاهری هیچ تفاوتی با عسل مرغوب ندارد اما در طعم و مزه تفاوت چشمگیری با عسل مرغوب داشته و عمدتاً از ترکیب چند نوع عسل نامرغوب تولید شده است
یکی از فروشندگان عسل در تهران نیز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: «استقبال بالایی که از عسل می شود، موجب شده عده ای به فکر تولید و فروش عسل های تقلبی در بازار باشند
محسن عدالتجو افزود: «تقلب در این بازار زیاد است. عده ای سودجو از محلول آب و شکر یا شیره انگور و توت، عسل تهیه کرده و به جای عسل طبیعی می فروشند که خاصیتی ندارد و حتی موجب بالا رفتن قند خون می شود
وی تاکید کرد: «نوعی عسل تقلبی با قیمتی حدود کیلویی 1500 تا 3000 تومان در بازار خرید و فروش می شود که از شیره سیب زمینی تهیه شده است و معمولاً
48
ساعت پس از خرید در ظرف رسوب می کند.» عدالتجو در خصوص افزایش عرضه عسل های تقلبی افزود: «بازار از عسل تقلبی اشباع شده است. این اقلام تقلبی به گونه ای ساخته می شوند که بعضاً کارشناسان قدیمی این بازار هم قادر به تشخیص نوع مرغوب و طبیعی با محصول تقلبی نبوده و تنها در آزمایشگاه های مربوطه می توان تفاوت بین عسل طبیعی و عسل تقلبی را فهمید

قیمت گذاری در بازار عسل

حسین مرحمت خوانساری یکی از فعالان و فروشندگان عسل در خصوص نحوه قیمت گذاری این محصول به خبرنگار ما گفت: «بسته به منطقه و پوشش گیاهی آن و نیز میزان تنوع گونه های شهدزا، قیمت گذاری صورت می گیرد
وی ادامه داد: «قیمت عسل در بازار متناسب با هزینه ها، شرایط اقتصادی، کیفیت عسل و عواملی مانند نوع بسته بندی، میزان عرضه و تقاضا و واردات و صادرات نیز تعیین می شودوی در مورد نحوه تشخیص عسل مرغوب از انواع نامرغوب نیز اظهار کرد: «عسل مرغوب از گل های وحشی کوهستان ها تهیه می شود و دارای مزه و طعم خاص گلی است که زنبور از آن تغذیه کرده است اما عسل غیرطبیعی و ناخالص بیشتر فاقد طعم است و مزه شکر می دهد
وی تاکید کرد: «عسلی که شکرک می زند حتماً خالص است
وی یادآور شد: «برخی تولیدکنندگان عسل را به صورت بسته بندی و مستقیم به فروشگاه ها عرضه کرده و هزینه های حمل ونقل را به قیمت عسل اضافه می کنندخوانساری به بسته بندی عسل اشاره و بیان کرد: «بهترین ظروف بسته بندی ظرف های شیشه ای 250 و 500 گرمی تا یک کیلوگرمی در اشکال مختلف است چون هم برای ماندگاری عسل و هم برای جلب توجه مشتریان مناسب است.» وی افزود: «چون ظروف شیشه ای در کشور خودمان تولید می شود، استفاده از آن هم برای تولیدکننده و هم مصرف کننده مقرون به صرفه است